30 november, 2016

Õnnela Carolini 3D jõuluehe 2016

Jõuluehte valmimise protsessi kirjeldus
Juhendaja Maris suunas mind YouTube vaatama videojuhendit SketchUp Skill Builder: Snowflakes (https://youtu.be/DjCMyUIXZ2E).

Videojuhendi järgi proovisin teha 6-nurkse ringi, millest tuli välja joonistada 1/12 kolmnurk - ülejäänud tuli ära kustutada. Kolmnurk tuli muuta komponendiks ja seda tuli paljundada, et taaskord saaks kokku panna 6-nurkse ringi. 

Komponendile joonistades kloonib seda joonistustust teistele kolmnurkadele. Nii ma siis kasutasin aktiivselt pliiatsit ja ringi. Kui joonistus oli aktiivsele kolmnurgale joonistatud, sain kustutuskummi kasutades lumehelbele kuju anda.

Kui lumehelves sai valmis disainitud, tuli kindlasti tõsta kõrgust Push/Pull tööriistaga. Sellega andsin lumehelbele 3D efekti.

Töö salvestatud ja jäänud vaid anda enne printimist viimane käsklus. Selleks tuleb salvestada töö ka STL failiks. 3D-printer ei suuda välja lugeda Google SketchUp faili (SKP). 

3D-printeriga printimiseks kasutame MakerBot programmi.

Võistlustöö originaalfail ja kasutatud programmide loetelu
3D lumehelbed on üles laetud GoogleDrive ja neid saab alla laadida
3D lumehelbe modelleerimiseks kasutasin Google SketchUp programmi. Lõpptulemuse eksportisin mudeli STL failiks ja välja printimiseks sai fail lisatud MakerBot programmi.

Valminud lõplikust võistlustööst pilte
Arvan, et minu lumehelves tuli natuke kandiline ja nurgeline aga mulle meeldib :)





Proovisin algul ka TinkerCad veebikeskkonda aga mulle tunudb, et Google SketchUpi lubavused on paremad ja olen selle programmiga väga harjunud. Üks pisike lumehelves
https://drive.google.com/file/d/0B8SuAyoAKk2vcl9DWk4yZVBEdUU/view?usp=sharing


Õnnela Carolin Maripu
Haljala Gümnaasium
6. klass


Konkurss: 3D jõuluehe 2016 http://hg3d.blogspot.com.ee/2016/09/3d-jouluehe.html